020 - 210 90 09Strtchoutdoorbroek Dames Regatta Zwart Regatta Pentre Regatta Zwart Strtchoutdoorbroek Pentre Dames wqTxZZ08
Heren White Balance 43 373 Sneakers Maat New
Winter Oranje Jas Dames Bjornson Nora Maat Softshell 44 qtRfBf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

New 373 Heren White Sneakers 43 Maat Balance RRr8wxBqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerblauw Coral Fleece Elin Maat 40 Bjornson Vest Dames 08AnqRRH

Onze specialisten

Sneakers New 373 Balance 43 Heren Maat White
Maat Paar 35 9 38 Wandelsokken 7O84qzcYW8
Parka 40 Bjørnson Softshell Maat Dames Donkerblauw Jas Dorte l YSYEwHqTr1
Chuck Converse Charcoal 39 Taylor 5 Sneakers Maat Star All Unisex CxdZwdqU
Maat New Heren White Balance Sneakers 373 43