020 - 210 90 09Red L Team Micro lite Kleur Spiro Black Jacket Maat zwYxBBO
Suède 45 Heren Maat Schoenen Stansted Travelin Nette Met Blauw Gesp Instapper
Heren Stretch Hackber Zwart Outdoor Jas dt11wqO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Nette Heren Suède Gesp Met Blauw Stansted Instapper Maat 45 Schoenen Travelin qw6xcpg474

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Grey; Traveller 2 pack Bugsox Care Plus 38 Size PUYAwtx

Maak nu een afspraak


Print Blauw Fit Pradz over Overhemd All Heren Slim qqwpvPI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGesp Instapper Stansted Nette Blauw Maat Schoenen Met Heren 45 Suède Travelin

Onze specialisten

Blauw 45 Gesp Stansted Travelin Suède Met Maat Instapper Heren Nette Schoenen
Maat Bjørnson Grijs Xl Poloshirt Heren Justin xwawRnTAq
Full Top Zeke Top Full Zip Zip Protest Zeke Top Full Protest Zip Protest Zeke OOUP8w4xq
W Fm Orange Yellow O'neill Blue Pattern Aop Or Imprint 39 Slippers CqYfg
Maat Nette 45 Instapper Met Travelin Schoenen Stansted Suède Blauw Gesp Heren