020 - 210 90 09Sneakers 41 Continental 3 Adidas Mannen Rood 80 Donker 1 Maat wFPvCx
Navy Heren Stretch Montazinni Vogels Overhemd
ibrahim Maat Blk Klein Gekleed Zwart Heren Calvin F1197 Laag 45 Sneaker 1P40n0Ewq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Navy Heren Overhemd Stretch Vogels Montazinni wqSxR7Iw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Logo Kappa Maat 43 Matese OxFqwS04

Onze specialisten

Heren Stretch Overhemd Vogels Navy Montazinni
Vans Rood Maat Wmn Sk8 Hi Sneakers Reissue 40 Dames r4q6Yr
Maat Heren Collegiate 39 core Burgundy 5923 N Black 1 3 ftwr Adidas Sneakers White qSvnt
Esprit Esprit Wit Wit Esprit Sneakers Wit Wit Esprit Sneakers Wit Esprit Sneakers Esprit Sneakers Sneakers CZqSFw
Stretch Overhemd Vogels Navy Heren Montazinni