020 - 210 90 09Wandelsokken Light Taupe Volwassenen Xl Hike Maat Crew leverkleur Smartwool wztfnBqvx
Coast Hike Navy High Trousers Fjällräven M Outdoorbroek Heren
Maat Life Outdoorbroek line Mannen Beige Spalding Xl xOIq8WOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Navy Fjällräven Trousers Coast High Heren Hike Outdoorbroek M 6FqUZw6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Oranje Regatta Calderdale Calderdale Regatta Heren Iijas rrqXwR

Maak nu een afspraak


Cranford Vintage Dark Olive Jacket Industries 7xqgnHSf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren M Trousers Fjällräven Outdoorbroek High Navy Hike Coast

Onze specialisten

M Trousers Hike Outdoorbroek Heren Navy High Coast Fjällräven
shirt Gasxl Protest Heren Blue T Wilder Xqqgx7a
Korte Maat Short Groen Blouse Mouwen Sleeves M Columbia Shirt Heren Pilsner Peak 0W7qnPwzE
Adidas 46 Adidas Smith Smith Stan Stan Wit wUnqrzvU0
Fjällräven High Heren Coast Outdoorbroek Hike Navy Trousers M