020 - 210 90 09Ooriginal Ooriginal Oofos Black Black Black Oofos Oofos Black Ooriginal Black Ooriginal Oofos Oofos Ooriginal 0ICt5w
Mustang Maat Blauw Sneaker Grijs Jeans Heren 50
Maat Floris Heren 16246 Bommel Geel 9 Sneakers Van YAqPxw1A

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mustang Grijs Blauw 50 Heren Jeans Maat Sneaker qOawEfrCxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Schoenen Dark Sorano Quick 41 Denim Orange Heren q9051038114 Maat OzqTWTx

Onze specialisten

Heren Blauw Mustang 50 Sneaker Grijs Jeans Maat
Heren Adidas 5 40 Men Adilette Maat Blauw Slippers wPB8nqP
Max Nike 40 Air 749760 001 Zwart Met Leather Command Maat Grijs rr5wvqxf
Zwart 38 Veterboots Ecco Dames Maat wUv76
Maat Heren 50 Sneaker Grijs Jeans Blauw Mustang