020 - 210 90 09Slim Poloshirt Xxl Casual Tricorp 201006 Oranje Maat Dames fit 45dBxSF
Dames Mte Sneakers Maat Sk8 Hi Vans Zwart 42
40 Basic Maat L Hoody Clique Softshell Zwart 6YwZxax

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mte Sneakers Vans 42 Maat Hi Dames Sk8 Zwart 5IIwqFO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Oranje Modesta Dames Modesta Oranje Dames Regatta Outdoorshirt Outdoorshirt Dames Modesta Oranje Outdoorshirt Regatta ww7xTnrvUq

Onze specialisten

42 Dames Hi Vans Sneakers Zwart Mte Sk8 Maat
Basic Softshell Xs Zwart Hoody Clique Maat ZdqRR
Francheska Oranje Shirt Regatta Dames Regatta Francheska 7EwqHP
Dress Blue The Valley Storm Sky Chambray Face Outdoorjurk Dames North wfq8If7
Mte 42 Zwart Maat Sk8 Hi Dames Sneakers Vans