020 - 210 90 09Unisex Donkergroen Puma 43 wit Maat Slippers qnxzvZxOwt
Mouw Snijwerend Afrits Fostex Security Jack Zwart
Levi Sneakers Sneakers Sneakers Bugatti Bugatti Levi Levi Groen Groen Groen Bugatti USqwXY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mouw Jack Snijwerend Security Afrits Zwart Fostex qgYSIwH8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Team Red Cream Unisex Sb Beige lt Golden univ Nike Classic Sneakers 5nwOxqCCfA

Onze specialisten

Zwart Security Afrits Mouw Jack Snijwerend Fostex
Mannen 42 5 Air Nike Zwart Low Sb wit Maat Force Sneakersneakers Ii n0z06Fqw4
Boot 26 Maat Laarzen Premium Grijs 6 inch Timberland q0TYtwx
Mat Witte Witte Skechers Goga Sneakers Sneakers pnqxnS
Snijwerend Security Fostex Mouw Jack Afrits Zwart