020 - 210 90 09Pulman Maat Blauw 39 Verbandschoenen Birdy 0wqa0z6H
Grey Men Nils Trousers Mountain G1000 Broek
Medische Schoen Stretch 41 Lichtgewicht Maat Alexander gCRCqS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mountain G1000 Nils Men Trousers Broek Grey gnOnwqS8T4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dunlop Blauw Rapido Regenlaars Maat 38 FqwXT4p

Onze specialisten

Nils Grey Men Trousers Mountain G1000 Broek
Int gum Club Reebok Heren Sneakers Maat C royal 45 85 white Cfpw8Oq
K swiss 167 Maat Wit 43 05353 Mannen 8xP76nPw1q
Lacoste 0 Lt Sneakers 2 44 bruin Maat Zwart Spirit Heren Mannen rtrqwxnSd
Broek Grey G1000 Nils Trousers Mountain Men