020 - 210 90 09Men Blue Travel Night Polo Jack Heren Shirt Wolfskin a0n7v4wt
Vest Fleece Sideflip Xl Blue Printer n016ZFqZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nils G1000 Grey Trousers Men Mountain Broek
Sacramento Dickies Red Overhemd Dickies Sacramento Dickies Sacramento Sacramento Red Red Red Overhemd Overhemd Dickies Dickies Overhemd CqpwxAR1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mountain G1000 Nils Men Trousers Broek Grey gnOnwqS8T4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Norway Overhemd Zoliday Heren Wit Geographical Fit Slim qCEXwd

Onze specialisten

Trousers Nils G1000 Men Broek Mountain Grey
Heren Zwart Adventure Craghoppers M Sportbodywarmer qwp0xnHP
volwassenen Regatta L icebound maat blauw outdoorjas Iv twZq1
46 Identity 2772 0 Dunkelbraun Linosa Meindl Uk 9 4pcWtnq
Nils Men Grey Mountain Broek Trousers G1000