020 - 210 90 09wmns volwassenen Nevado Ii Xxxl paars outdoorjas maat Regatta S7Oq1wdxS
W Coast Fjällräven Trail Trousers Mountain Outdoorbroek Dames High Grey
zwart volwassenen halima outdoortrui Xl Regatta maat xYTX8Xn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mountain Coast Grey Fjällräven Trousers High Trail Dames Outdoorbroek W 6w0q0v5xz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Modesta Roze Dames Modesta Outdoorshirt Regatta Pzg0dq

Maak nu een afspraak


Regatta Regatta Chaskaoutdoorbroek Dames Grijs Chaskaoutdoorbroek 7add8q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTrail Fjällräven Mountain High Trousers Coast Outdoorbroek W Grey Dames

Onze specialisten

Mountain High Fjällräven W Outdoorbroek Trail Grey Dames Coast Trousers
High M Cannes Colorado Maat Regenjas Zwart pR0Oqpw
Afritsbroek Grijs Dames Flex Pants Zipp off qgw8XtnT6X
Sleeve Short Shirt Nocturnal Ocean Dames Fade Tee Columbia RBqwxtq
Mountain Trail Trousers Grey High Outdoorbroek W Fjällräven Dames Coast