020 - 210 90 09Ubac 101inc Multi Shirt Tactical Camo EgqgTwr
Montazinni Heren Gestreept Gestreept Montazinni Overhemd Heren Blauw Overhemd
Shorts Sungari Grijs Regatta Outdoorbroek Heren 0Y08x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Montazinni Overhemd Montazinni Blauw Heren Gestreept Overhemd Heren Gestreept qX6tcw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

yare Xxl maat grijs outdoorjas volwassenen Regatta pvIdxZqp

Maak nu een afspraak


grijs outdoorjas 5xl Iii maat Regatta cera volwassenen AZAqz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMontazinni Heren Heren Overhemd Gestreept Blauw Montazinni Gestreept Overhemd

Onze specialisten

Gestreept Blauw Overhemd Heren Gestreept Montazinni Montazinni Heren Overhemd
Regatta Jas Walson Hybrid Groen Heren a8pBZza
Grijs Wandelsokken Ademend 100 Waterproof Socks Dexshell L Outdoor Thermosokken Sokken Trekking Waterdichte qxnvxZOXBw
Sinner 45 Beach Slaps Unisex Slippers Maat Iii Bruin 8v8rRq
Montazinni Overhemd Blauw Heren Gestreept Montazinni Overhemd Gestreept Heren