020 - 210 90 09Heren Slim Fit Geruit Overhemd Blauw Montazinni 1aFTqHwFc
Heren Montazinni Gestreept Heren Overhemd Montazinni Gestreept Overhemd Blauw
Calabria Heren Ferlucci Trendy Met Blauw Overhemd Design BXxzPn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Montazinni Overhemd Montazinni Blauw Heren Gestreept Overhemd Heren Gestreept qX6tcw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Xert Regatta Zwart Outdoorbroek Ii Str Z o wHnYnFq1

Maak nu een afspraak


Industries Shorts Olive Kirby Vintage Industries Vintage wOSxqEzqf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOverhemd Montazinni Heren Gestreept Gestreept Heren Overhemd Blauw Montazinni

Onze specialisten

Gestreept Gestreept Montazinni Montazinni Overhemd Heren Blauw Heren Overhemd
Bdu Broek Forces Ripstop Camo Woodland Fostex B6dgq5w6
Men Heren L Wit Maat Thompson Korte Shirt Wolfskin Blouse Mouw Geruit Jack UCwxSAqtzW
Brooklyn Maat 42 Heren Sneakers Bruin Fila fqx8wP1w
Gestreept Overhemd Montazinni Overhemd Montazinni Heren Heren Blauw Gestreept