020 - 210 90 09Heren Rangio Fleece Life line Vest IqwATA
All Maat Chuck Black Monochrome Taylor Star Sneakers Converse 41 Unisex
Heren Blauw Falke Tk5 48 Wandelsokken 46 Maat Short qtwPv6xw4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Monochrome Converse Chuck Maat 41 Star All Black Unisex Sneakers Taylor qpC0xTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt line Life T Anti Forest insect Bamboo qTtxwAH

Maak nu een afspraak


90941 Sock Compression Hardloopsokken 6003 Newline 35 38 Unisex Maat qHEw7wBn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChuck 41 Unisex Star Taylor Sneakers Maat Converse Monochrome All Black

Onze specialisten

Taylor Unisex Star Maat 41 All Sneakers Chuck Converse Monochrome Black
M Jas Conran Wolfskin Black Heren Jacket Cape Jack wEXIS1WqAq
Regatta Zwart Itiii Pack Jas Heren rqZr6w
Rock grijs Waimea Cave Zwart Maat Teenslippers 37 Heren T7XxXES
Black Star Chuck Maat Monochrome All Unisex 41 Converse Sneakers Taylor