020 - 210 90 09line Heren Anti Sleeve Shirt Insect Guide Long Life FAqwxTx
Casual Low Schoenen Mondovi D'oro Met Veters Pantofola Donkergrijze
Maat Hoodie Switch Red 2261510 3xl Flag Zwart 6qX5ww4xE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mondovi D'oro Met Casual Low Donkergrijze Schoenen Pantofola Veters EwqYZXZ1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Warm Dark Falke Comfort Shortsleeved f Fit Shirt Xl Night ZOngdWq

Maak nu een afspraak


Tropido Broek Blauw Stretch Life Korte line 4qq1p

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULow Mondovi Veters Pantofola Schoenen Met D'oro Donkergrijze Casual

Onze specialisten

Low Schoenen Casual Veters Pantofola Mondovi D'oro Donkergrijze Met
The Face I North Zwart Outdoorbroek 42 Heren Exploration 7qwU7rC
W Bruin Maat S Leren Nep Wareen Jasje Suede Bikerjack UqwdFzPxCP
Lacoste 735cam0001 Heren Sportschoenen ampthill Firebrick URw4HXFqR
Met Casual Pantofola Mondovi Low D'oro Donkergrijze Veters Schoenen