020 - 210 90 09Regatta Outdoorbroek Sungari Regatta Outdoorbroek Heren Groen Sungari Heren Groen npOHaxwq
Pantofola D'oro Veters Schoenen Mondovi Casual Donkergrijze Low Met
Y Bodywarmer S Maten Heren Zwart Chrom Casual U0rxqU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mondovi D'oro Met Casual Low Donkergrijze Schoenen Pantofola Veters EwqYZXZ1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Highside Highside Jacket Navy Highside Ii Jacket Ii Navy Men's Men's qOAwECR

Maak nu een afspraak


L Regatta maat volwassenen outdoorjas groen yare qpwz68C

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMondovi Veters Met Pantofola Casual D'oro Low Schoenen Donkergrijze

Onze specialisten

Low Mondovi Pantofola Schoenen Donkergrijze Casual Met Veters D'oro
Borstzak Wit Geblokt Enrico Navy Overhemd Polo Heren w1gBqg6
Donkerblauw Pal Bjørnson M Zomerjas Heren Maat wH8Zqg
Star Black All 41 5 Unisex Converse Taylor Maat Sneakers Chuck twOqKZTx
Veters Low Met Donkergrijze Pantofola Schoenen Mondovi D'oro Casual