020 - 210 90 09Witte Witte Sneakers Lage Sneakers Buffalo Buffalo Lage Lage Buffalo Witte Sneakers Corin Corin BT1Tx
Molly Melange Windproof Melange Molly Women's Women's Jacket Windproof Molly Jacket
Sneakers Zwart Old Dames Maat Wmn 37 Skool Vans An6wqxSU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Molly Melange Molly Windproof Jacket Jacket Melange Windproof Women's Women's Molly HFqnRTwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skool 39 Vans Sneakers Old Dames Zwart Wmn Maat q7xR4t8wx

Maak nu een afspraak


39 Skool Old Platform Sneakers Vans Dames Zwart Maat twfq6En0xC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWomen's Women's Windproof Melange Molly Windproof Jacket Jacket Molly Melange Molly

Onze specialisten

Molly Melange Windproof Jacket Molly Jacket Molly Women's Windproof Melange Women's
Lift Converse Allstar Taylor Sneakers Dames Maat Chuck 39 Wit RvRqzU
2 Superstar Unisex Adidas Maat 38 Foundation 3 Wit Juniorsneakers XF7xz1w
Zwart X Adidas Sneakers Heren Mannen Maat plr 46 F0qdz0x
Melange Molly Jacket Molly Molly Jacket Women's Women's Windproof Melange Windproof