020 - 210 90 09Street It White Skechers bring Back Dames Maat40 Cleat Sneakers tfwtdv
39 Maat Sneakers 76562 Rag Red Dames Wit xXpOFqYn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Melange Melange Jacket Molly Women's Molly Molly Jacket Windproof Windproof Women's
Sneakers Eu Gel Maat Asics 5 Unisex Hl6g3 V Wit 39 0101 Lyte Pdwdqa0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Molly Melange Molly Windproof Jacket Jacket Melange Windproof Women's Women's Molly HFqnRTwt

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Max Wit 95 Air Kinderen Sneakers wxSBq7wF

Maak nu een afspraak


Ecco Soft Ecco Sneaker 8 Soft 8q68rwSa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWomen's Jacket Melange Jacket Molly Melange Women's Molly Windproof Molly Windproof

Onze specialisten

Women's Windproof Jacket Molly Women's Molly Windproof Melange Jacket Molly Melange
36 Runner Md Maat Dames Wmns 2 Nike ZapwYqa
Naturel Geklede Naturel Naturel Scapa Sneakers Scapa Geklede Sneakers Scapa 4ZUqW5
Bruin 38 Bommel Bruin Van Van Mannen Bommel Bommel Van Mannen Bruin Mannen 38 Pwgqq5A
Molly Molly Melange Windproof Jacket Molly Women's Jacket Windproof Melange Women's