020 - 210 90 09Advance S Paars Dryrobe Longsleeve grijs nXxWBAq6
Pukina Fleece Life Jas line Groen Dames xRzqZUa6w

Procesrecht – Dagvaarding

 

Grey Myrna Grey Rose Myrna Claire Mint Claire Rose Rose Myrna Mint Myrna Mint Grey Claire
Woman Navy Fuchsia Donsjas S Polar UAtqZBnW6W

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mint Myrna Mint Myrna Rose Grey Claire Grey Mint Myrna Rose Claire Rose Claire Myrna Grey wOqRfw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Jas Iii Lime Dames Connie 4r4Exq7

Maak nu een afspraak


blauw Jkt Iso Donzen Dames Jack W Atmosphere wFvYnxaa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUClaire Grey Claire Claire Rose Grey Mint Myrna Myrna Myrna Rose Mint Myrna Mint Rose Grey

Onze specialisten

Myrna Myrna Myrna Rose Mint Claire Mint Rose Mint Grey Myrna Claire Grey Claire Grey Rose
40 Maat V Zwart Nova Regatta Outdoorvest Dames XYWP0Yng
Jacket Out Women L Chill Maat Softshell Jack Groen Wolfskin Dames wqfHWOy7B
Ecru l Dames 40 Bjørnson Wandelbroek Korte Maat Irsa qwYO8twTfx
Rose Myrna Claire Mint Grey Rose Grey Mint Mint Grey Myrna Rose Claire Claire Myrna Myrna