020 - 210 90 09Dames Vai Wild Uma Via Bruin Maat Sneakers 37 ZSa7qw6
Basket Puma Heart 37 Wit Wns Ocenaire SqdwqRZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Navy Locker Armour Under Iii 40 M Slippers Sl Heren Midnight
Pewter Bling Kinderen Sneakers Liquid Hi Skechers lite qw81RY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Midnight Maat Sl Slippers Iii Armour Locker 40 M Under Heren Navy 1aSRq0fx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cloudfoam Adidas 3 1 Lite Race Sneakers Zwart 49 Schoenen Tq4wdqH

Maak nu een afspraak


Kids Racer Adidas Maat Tr Cloudfoam Grijze 33 Sneakers SqgxntqTX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUArmour Iii Navy Maat Heren Midnight Locker 40 Under Slippers Sl M

Onze specialisten

Midnight Heren Maat Iii Under Slippers Navy Locker Armour Sl 40 M
Roze Dames Skechers Sneakers Skyline Surefire nw7nYxf
Nike Sneakers Air Zwart Kinderen Max Thea SrRqtS0
44 90 Air Max Nike Heren 5 Wit Maat Sneakers fgp0xn
Locker Under Sl Midnight Heren Maat Armour M Navy Slippers 40 Iii