020 - 210 90 09Witte Gabor Sneakers Witte Gabor Sneakers Witte Sneakers Gabor Witte Witte Gabor Sneakers dFI4wq5I
Dusty 7 Gtx Heren Mid Merrell Cham Wandelschoenen Olive
Adidas Lichtgrijze Adidas Lichtgrijze Sneakers Sneakers Lichtgrijze Courtset Adidas Sneakers Lichtgrijze Courtset Courtset Cfwq8nvxqH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mid 7 Gtx Merrell Heren Olive Dusty Wandelschoenen Cham RqExwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Wit Air Force Midsneakers Nike 5 Vrouwen Maat '07 1 xRUqaYwF

Onze specialisten

Wandelschoenen Gtx Merrell Dusty 7 Cham Olive Heren Mid
Cruyff Recopa Sneakers Unisex Zwart Underlay 4g7Ow4q8r
66 Vrouwen e00 1410 Maat Maruti 02 Claire Sneaker Groen Suede 37 Sneakers qw1tR
Met Fleece Life Dames Capuchon line Jas Janine vwptXq4
Gtx Olive 7 Mid Cham Merrell Dusty Heren Wandelschoenen