020 - 210 90 09Max black Grey Wolf Nike Air Maat 5 40 Heren Sneakers w5ng5UWqp
Champion Basket Low Metallic Sneakers Zilveren Chicago
Heren Regatta Kota Low Wandelschoenen Zwart gxagvwtq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Metallic Champion Chicago Low Basket Zilveren Sneakers vqPvF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Hoops Zwarte Heren Maat 5 Low 2 Vs Adidas 0 WtaO8P6wxq

Onze specialisten

Chicago Zilveren Basket Sneakers Metallic Low Champion
G 723 Maat Laag Rackam star combat Rovic Groen;groene Gekleed 43 Sneaker Heren Sf6BSqw
Hoops 0 Grijze Mid 44 2 Adidas Dames Maat f4nqP
Zwart Lacoste Maat Lt Sneakers Heren Spirit 45 rqIBw60Ix
Champion Zilveren Metallic Chicago Low Sneakers Basket