020 - 210 90 0947 Sneaker Petrol Sneaker Maat Mustang Maat 47 Mustang Mustang Sneaker Petrol Petrol Maat 47 Petrol Sneaker Mustang Maat wAT1w
Maat 45 Heren Lichtbruin Veterschoen Cruiser Original Mephisto
5 Slippers Maat 45 Teva Langdon Leather Bruin Mannen BEqZwXH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mephisto 45 Lichtbruin Cruiser Heren Veterschoen Maat Original rxfFnr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nogrz H 44 Cognac Gevoerde austin Maat Herenlaarzen BaBwPFq

Maak nu een afspraak


Mannen Pocket 5 Dmsneakers Nike Fly Zwart 44 Maat XPxYwx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMephisto Veterschoen Cruiser Heren Maat Original 45 Lichtbruin

Onze specialisten

Maat Veterschoen Original Cruiser Mephisto Heren Lichtbruin 45
Mannen Sneakers 46 Court Vl Adidas 2 Zwart 0b43814 Maat Eu wgITxq1
42 Legend Pme Pme Black Durban Legend qpFXwwEv
Roze Sneakers Flamingo Maat Dee Hoog 39 British Knights Dames qSwP7xFz
Mephisto Heren Lichtbruin Veterschoen Cruiser Maat Original 45