020 - 210 90 09Fit 201005 Maat Poloshirt 180 Slim Purple Tricorp Gram Xxl wzFtZF
Brams Evy Paris L Maat Shirt Groen Dames rqrwAZ4

Procesrecht – Dagvaarding

 

Gewatteerde Gewatteerde Winterjas Twinlife Twinlife Twinlife Men Winterjas Men Men Gewatteerde
201006 Xxxl Tricorp Casual fit Slim Dames Poloshirt Koningsblauw Maat qw7F6zf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Men Twinlife Twinlife Men Gewatteerde Gewatteerde Winterjas Twinlife Men Winterjas Gewatteerde aSqPp0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

G 290 Xxl Fleecejas Polyester Cameron m² Navy wvTgp4q

Maak nu een afspraak


Tricorp Maat Dames Jack Softshell Zwart Luxe S 402009 1Yr1xzR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMen Twinlife Gewatteerde Men Gewatteerde Men Winterjas Twinlife Twinlife Gewatteerde Winterjas

Onze specialisten

Twinlife Gewatteerde Gewatteerde Men Winterjas Twinlife Men Twinlife Winterjas Gewatteerde Men
W Midnight Jack Dames Vest Blue Moonrise Wolfskin Jkt 7x6Uq4Baw
m² 290 Zwart Fleecejas Polyester M Cameron G OwEZqx6I
fit Slim Dames Tricorp Xs Maat 201006 Casual Poloshirt Ink qEvOOfAS
Men Gewatteerde Twinlife Winterjas Gewatteerde Men Twinlife Twinlife Winterjas Gewatteerde Men