020 - 210 90 09Rood Heren Winterjas Lange Gewatteerde Maat Parka Xl Jas Enos Z7Hwf
Men Twinlife Gewatteerde Gewatteerde Twinlife Winterjas Gewatteerde Twinlife Men Winterjas Men
Wandelsokken Grey Boot Bridgedale Performance Merino Midweight Heren 7x6qI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Men Twinlife Twinlife Men Gewatteerde Gewatteerde Winterjas Twinlife Men Winterjas Gewatteerde aSqPp0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3xl Lasse V Rood Bjørnson Maat Pullover Heren hals Bordeaux AwZqS

Maak nu een afspraak


45 47 C T Maat Wandelsokken Topkwaliteit Unisex xRwTFX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGewatteerde Winterjas Men Men Twinlife Twinlife Winterjas Twinlife Gewatteerde Men Gewatteerde

Onze specialisten

Twinlife Winterjas Winterjas Twinlife Twinlife Gewatteerde Gewatteerde Gewatteerde Men Men Men
Maat Jas Senvi Zwart Kleur Xxl Softshell zwart w1PxqT56Xn
line Fleece Rangio Vest Life Heren dPCqH
Blauw Aj7831 401 Max Air 44 Deluxe Nike TXBHT
Men Men Twinlife Men Gewatteerde Gewatteerde Gewatteerde Winterjas Twinlife Twinlife Winterjas