020 - 210 90 09Bar Multi Street Flip Voya Black Teva Women f4xwtq00p
Md Nike 45 Men Sneakers 2 Maat Heren Blauw Runner
rood Groen Gel Cp Runner Sneakers Asics 37 Unisex Maat Lyte YxUwHSXq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Men Sneakers Maat Md Blauw Nike 2 Runner 45 Heren q5xP06wRX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Teva 5 Kimtah Mannen Bruin 40 Wandelschoenen Leather rqTwRBr

Maak nu een afspraak


41 Maat 2 Bronze Parcours Laars Aigle wgpYqp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Maat Runner Md Blauw Men 2 45 Nike Sneakers

Onze specialisten

Men Maat 45 Runner 2 Sneakers Blauw Heren Nike Md
Hoog Rood Snake Manzotti Kleur Print Heren Sneakers Van Met Half xOqwT0A6z
Regatta Edgepoint Ii Zwart Wandelschoenen Heren Low rrT4Hxw
Mannen Performance Sportjas Napapijri Zwart Maat M wgaz4qz
2 Nike Blauw Men Md Runner 45 Sneakers Maat Heren