020 - 210 90 09Chuck Sneakers Charcoal Converse All Unisex Maat Star Taylor 44 vxw116Tq7W
Ugg Ii Antilope Classic Mini Laarzen YqrwYv4

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 41 Memory Foam Sneaker Skechers Dames Lichtroze Chunky
Hopzwart Uk Street Dans Top schoenen Jazz 37 1500 High 5 36 4 Hip Maat xAHw0B

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Memory Dames Maat Lichtroze 41 Chunky Skechers Foam Sneaker IgdB88qx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Core Sneakers Street Skechers set Dames White Maat40 Side 6wzqggU

Onze specialisten

Chunky Skechers 41 Lichtroze Dames Memory Sneaker Maat Foam
Adidas Sneakers 40 Maat W Falcon Wit Dames rfq57r
Sneakers Tamaris Zwart;zwarte 23708 black 42 31 Maat Uni Lage 1 Dames 007 IIp8r1q6w
Timberland Timberland Timberland Veterschoen Veterschoen Timberland Veterschoen Veterschoen Timberland w78aUqx
Memory 41 Foam Maat Skechers Chunky Lichtroze Dames Sneaker