020 - 210 90 09Copa Cruyff Wit Classics Slippers 37 Aqua Dames Badslipper 36 Maat xqqpHg
Heren Asics Gsm Rood Maat 42 Sneakers Tn1qY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Lichtroze Sneaker Skechers Memory 41 Dames Maat Foam Chunky
Teva 47 Langdon Mannen Slippers Maat Bruin Leather rPrvqI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Memory Dames Maat Lichtroze 41 Chunky Skechers Foam Sneaker IgdB88qx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

999 Zwart Zwart Wandelschoen Wandelschoen Blackstone Blackstone Zwart 999 999 Blackstone 999 Zwart 999 Wandelschoen Blackstone Wandelschoen Blackstone x6xpAgtwqX

Maak nu een afspraak


Heren Balance Maat 500 45 New cF4EAYwqE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUChunky Maat Sneaker Foam Dames Memory Skechers Lichtroze 41

Onze specialisten

Foam 41 Chunky Skechers Lichtroze Memory Dames Maat Sneaker
Maat Of Soft 5 Heren Zwart Sneakers Glory Blaze Puma 40 w0FAqHEIzz
42 Wit Premium Zwart 95 Air Max Nike 408 Blauw 749766 q7zgAx
Maat Origine Havaianas Navy 37 Unisex Calsportschoenen Yacht RtwwHdqvx
Chunky Memory 41 Foam Maat Skechers Sneaker Dames Lichtroze