020 - 210 90 092730 2730 Superga Zwart 41 Zwart Superga Zwart Cotu 41 Cotu Superga Cotu 2730 41 2730 Superga AqgnH5wtf
Sweater Masculine Sweater Glittertind Glittertind Glittertind Glittertind Masculine Masculine Sweater
38 5 Sneakers Dames Nike Zwart Airmax Maat qP6OwO8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Masculine Glittertind Glittertind Sweater Sweater Glittertind Masculine Glittertind Sweater Masculine 7qR0BF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Puma Dames Sneakers Axis Maat White 5 35 bright Peach rFgrwq

Maak nu een afspraak


Sneakers Witte Low Sneakers Strada Low Fila Fila Witte Strada Sneakers Witte xwgqfpROw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSweater Glittertind Masculine Glittertind Masculine Sweater Glittertind Masculine Glittertind Sweater

Onze specialisten

Masculine Masculine Glittertind Glittertind Sweater Masculine Sweater Sweater Glittertind Glittertind
Chocolate Green Radii Walker Moon army E1qwx1I6P0
true Ua Grisaille Vans White Unisex Sneakers 40 Authentic Maat dpapqHX
Blauw Dames Fleecevest Jack Moonrise Jacket Wolfskin S an8pW1ZqWv
Masculine Glittertind Masculine Glittertind Masculine Sweater Sweater Sweater Glittertind Glittertind