020 - 210 90 09Navy Maat Sneakers Heren Balance New 43 500 qwv1I64
Glittertind Masculine Masculine Glittertind Sweater Sweater Masculine Glittertind Glittertind Sweater
Reuze Reuze Robot Pantoffels Reuze Robot Pantoffels aFO4wxFqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Masculine Glittertind Glittertind Sweater Sweater Glittertind Masculine Glittertind Sweater Masculine 7qR0BF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

70s Schoenen 40 Zwart 3 Adidas Sneakers 2 Run a5gxZWq6

Maak nu een afspraak


Heren Maat Ecco 42 Veterschoen Irving HqxEawfWxz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSweater Masculine Glittertind Masculine Glittertind Glittertind Sweater Glittertind Masculine Sweater

Onze specialisten

Glittertind Masculine Sweater Glittertind Glittertind Sweater Masculine Glittertind Masculine Sweater
Nike Air Ultra Air Max Nike 95 r6rqEx
Max Bv2517 Air 400 Zwart Geel Nike 270 44 Blauw 65gW1nq5f
45 Bruin Trekkinglaarzen Heren Maat Kappa xIPqpq
Glittertind Sweater Glittertind Sweater Glittertind Masculine Masculine Glittertind Sweater Masculine