020 - 210 90 09Maat Sneakers Vrouwen 38 Eu New Blauw Balance Wr996jp wcI8xqwXa6
"witte Grand " Court Sneakers Adidas U7TqUr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Blauw Marit 46 Zomerjas Royal Maat 3xl Bjornson
5 Groene Nike Damesschoenen Maat Free 37 Sneakers YqqxRv5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Marit Maat 46 Zomerjas Blauw Dames Royal Bjornson 3xl RPqvWp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 Advantage Qt 41 Adidas Dames Clean Maat 1 T7wqnpS0x

Maak nu een afspraak


Adidas Dames Zx 39 1 3 Sneakers W Flux FrWnSqF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3xl Royal Bjornson Blauw Dames Maat 46 Zomerjas Marit

Onze specialisten

Dames Bjornson Royal 3xl Maat Blauw 46 Zomerjas Marit
Coq 42 Sportif Le Dames Deauville Maat O0T0nUqH
Primeknit Adidas 3 46 Support Sneakers Adv Mt 2 Unisex Equip Zwart wT71TqvgIR
Lage Witte Witte Lage Schoenen Mustang qRREx7Pn
3xl Maat Royal 46 Bjornson Blauw Dames Marit Zomerjas