020 - 210 90 0900 Sneaker Floris Bommel Van 10 16342 44 cFF6AWr
Navy Sneakers Skechers 43 Maat Mannen qx40gXn

Procesrecht – Dagvaarding

 

Navy wit Sneakers 44 Skinner Maat Levi Mannen
'07 1 bruin Oranje Force 39 Suede Juniorsneakers Nike Sneakers Air Maat High Mannen Lv8 wBIOnWfqE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Levi Skinner Maat 44 Sneakers Navy wit 1IZICqgw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas 42 Sneakers Lite Heren Racer Maat 4qB4xgw

Maak nu een afspraak


Cruyff Heren Zwart Lusso s Sneakers rqxraw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUwit Skinner Mannen Maat 44 Sneakers Levi Navy

Onze specialisten

Levi Skinner Mannen Navy wit Sneakers Maat 44
Reef Slippers 45 Maat Fanning Heren Bruin rqFSwUrO
Bunting Pearl Blue Indigo X Gtx Heren 3 Mykonos Salomon Wandelschoenen Ultra OqAnU
39 Vrouwen Woden Nora Rood Mesh Ii Maat qxgwv7
wit Skinner Sneakers Navy Levi 44 Mannen Maat