020 - 210 90 09Luton Zwart 45 Travelin Gesp Instapper Leren Leather Maat Met Bnwd6q1a
Maat Xl Outdoorbroek Life Lang Mannen line Grijs Russel
Lucian Cognac Cognac Slowwalk Doran Bottines Bottines HPyw7F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Lang Grijs Russel line Life Xl Maat Outdoorbroek xp4AIqw8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoor 43 Härkila Boa Gtx Big Game Maat 8" Schoenen Model zrqFBwxdr

Onze specialisten

Life Outdoorbroek Mannen Xl Russel Grijs line Maat Lang
T02 tan 42 Australian black Maat Heren Conley Cognac YxzttwXHfq
Maat F3553 24 Bruin Rieker 45 Unisex 5wqFcI
Maat Hoodie Vest Trui Epsilon Zwart S Dames EqX0xwO6
line Russel Mannen Outdoorbroek Grijs Maat Life Xl Lang