020 - 210 90 0936 Laag Grijs;grijze As Grey Pale Maat Converse pale Dames Grey Gekleed gold Sneaker Ox 40nqx8a
Spike grijs Outdoorschoenen 46 Mid Zwart Maat Karrimor Mannen Wandelschoenen rood Weathertite Heren
Blauw Nsc 38 Sneakers Dames Maat Ydun Woden Mesh X7nAxIpIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Heren Maat Weathertite Zwart Mid Spike grijs Wandelschoenen Outdoorschoenen 46 rood Karrimor 8qSZBf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Grijs Superga Sneakers Donker Cotu Classic Maat 2750 Vrouwen rqX8Tr

Maak nu een afspraak


Gl Reebok Sneakers Maat 36 Bd2436 Eu Vrouwen Sp Grijs 3000 5 OanqradT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU46 rood Wandelschoenen Zwart Weathertite grijs Karrimor Maat Spike Mid Mannen Heren Outdoorschoenen

Onze specialisten

Outdoorschoenen Mannen Karrimor rood 46 Weathertite Heren Spike Wandelschoenen Mid Zwart Maat grijs
Sneakers White Converse All Star Laag Natural HwOZE
Snakeskin Black Ct Converse All Hi Star qwTnRPUx47
46 Stan Unisex Wit Maat Smith Sneakers 2 rood 3 Adidas 6dwIq0x6
Maat Heren 46 Wandelschoenen Weathertite Zwart Karrimor grijs Spike Mid Mannen rood Outdoorschoenen