020 - 210 90 091 Maat Nike 43 Force Air Mid Sneakers Zwart Heren '07 qqFEfcR
Racer Db0646 Sneakers Maat 42 Adidas Zwart Eu Lite Mannen
Heren Myth Clarks Zwart Instappers Mist Lederen TZHx1g

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Db0646 Eu Racer Maat 42 Sneakers Lite Adidas Zwart twpRztq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Oc Sneakers Eu Mannen 242603 1111 Kappa Gizeh Zwart Maat 15wfa8

Onze specialisten

Adidas Maat Mannen Lite Eu Racer 42 Sneakers Db0646 Zwart
Oligan Trendy Grijs Norway Geographical Sneaker Heren InUwBw8xRq
2 36 Heren 3 Zwart Sneakers Gazelle Adidas Maat Yxqvp1Sw
Wit 40 British Lux Dames Maat Sneakers Laag Knights pX1vSw
Mannen Racer 42 Db0646 Maat Adidas Zwart Lite Eu Sneakers