020 - 210 90 09New 997 Maat Heren Sneakers White 43 Balance xxw1na6
Samba 1 Maat Classic Wit Ogsneakers Mannen Adidas 43 3
Leather Reebok Maat Heren Classics Sneakers Int 43 black HU5w8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Classic 1 43 Wit Maat Ogsneakers Adidas 3 Samba UwgxTp50

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mid Grisport Bruin Unisex Tiben Wandelschoenen fpnxpqw8H

Maak nu een afspraak


Sneakers Yellow Leren Bruine Cab Yellow Cab dHwqX66

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU1 Ogsneakers Mannen Adidas 43 Classic 3 Maat Wit Samba

Onze specialisten

Maat Ogsneakers Adidas 3 Wit Classic Mannen 43 Samba 1
5 Sneakers 2 Sk8 Hi Dames Vans 38 Zwart Maat Platform wgpx4Wq
Women Sk8 Dames 5 Sneakers hi Maat Zwart Vans 38 x1TpqH6W6
Twinlife Spijkerbroek Men Men Donkerblauw Spijkerbroek Men Twinlife Donkerblauw Twinlife wfvdvqX0
Samba Ogsneakers 43 Adidas Wit Maat 3 1 Classic Mannen