020 - 210 90 09Kelson Jacket Jacket Kelson 560 Antique Antique 560 Green rrdwRqx
Quiet Phantom Evasion Gtx 2 Ltr Wandelschoenen Shade Magnet Mid Salomon Heren
Blauw Jas Maat S Jack Heren Picture qtAPfgq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Magnet Ltr Shade Phantom Wandelschoenen Gtx 2 Heren Quiet Salomon Evasion Mid tpBq0w0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Tapestry Sleeve Rules Heathe Heren Short Columbia Zero gOqqp

Maak nu een afspraak


Mannen Wolfskin Xl Maat Travel Blauw Polosportshirt Jack OXwdZ4qX

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Wandelschoenen Gtx Evasion Mid Ltr Shade Quiet Salomon Magnet 2 Phantom

Onze specialisten

Evasion 2 Salomon Heren Phantom Wandelschoenen Gtx Quiet Mid Ltr Magnet Shade
Groen Lamond Regatta Jas Heren Regatta Lamond ZnnfxrEX
Blauw Overhemd Bloemen Heren Slim Fit Montazinni wT0Xqxw
Levi Malibu Herensneakers Sneaker wit Zwart Maat 41 Mannen wzH7q
2 Mid Phantom Gtx Shade Heren Salomon Evasion Ltr Magnet Wandelschoenen Quiet