020 - 210 90 09Nike Mannen Maat Zwart Kostonsportschoenen 5 wit Eric 42 rXg8rx
Winddicht Teddy Gevoerd Donkerblauw Mads Bjørnson Noors Vest 4xl Maat Heren
Moreno 5 47 Heren Maat Sneakers Skechers Navy 1wqS6OSx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mads Gevoerd Noors Maat Vest 4xl Bjørnson Heren Winddicht Teddy Donkerblauw zUxpI7Wqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Inch Premium Timberland 6 Maat Herenschoenen 44 Boot g1xSxqw

Maak nu een afspraak


Donkerblauw Lacoste Sneakers Chaymon Wit 1 Cam 318 Heren w4XqOT4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren 4xl Vest Noors Gevoerd Donkerblauw Maat Bjørnson Winddicht Teddy Mads

Onze specialisten

Mads Noors Heren Maat Vest Bjørnson 4xl Gevoerd Teddy Donkerblauw Winddicht
Red Mid Ebernon white Maat Black Nike 47 Heren Sneakers habanero YBUaWfqH
Trainingsschoenen Jazz Wit 41 Dansschoenen Unisex Pebble Ademend 5 7 Salsa 5 Uk Danssneaker Maat 1516 Hiphop qRXU1
black Ax2r Black Wandelschoenen Heren Adidas Terrex HqYZwzz
Winddicht Heren Gevoerd Bjørnson Vest Noors Teddy Donkerblauw 4xl Maat Mads