020 - 210 90 09line Life Driekwart Outdoorbroek Maat Vrouwen Nottingham Beige M 1ddqHg
Parka Dames line Repanda Fleece Life PnXBY0xB

Procesrecht – Dagvaarding

 

Bjørnson 4xl Maat Gevoerd Heren Vest Teddy Donkerblauw Mads Winddicht Noors
Dames Maat Bjørnson Lichtblauw 40 Bodywarmer Martina l Uv5xg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mads Gevoerd Noors Maat Vest 4xl Bjørnson Heren Winddicht Teddy Donkerblauw zUxpI7Wqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wenche Maat Lichtblauw Vest Capuchon 36 Gebreid s Dames Bjørnson nw8ZzSqpRp

Maak nu een afspraak


Powder Black Lite Maat Xs Columbia Jas Dames 6wqvgqdI

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMads Teddy Gevoerd Vest Winddicht Maat Noors 4xl Donkerblauw Heren Bjørnson

Onze specialisten

Gevoerd Teddy Heren Maat Vest Noors Mads Bjørnson Donkerblauw Winddicht 4xl
Outdoor 38 Phd Smartwool Heavy Grijs Sokken 41 Crew Maat 5vnTngZ
38 Black Maat 35 Silver Trekking X anthracite socks 6v4qx7
Nike 1 44 Maat Wmnsair zwart Olijf Max Groen Eqgc4nvCE
Donkerblauw Noors Mads Gevoerd 4xl Bjørnson Maat Teddy Heren Winddicht Vest