020 - 210 90 09Wit 40 British Lux Dames Maat Sneakers Laag Knights pX1vSw
Vrouwen Maat Sneakers Nike Zwart 36 wit
Meisjes Stan Adidas 36⅔ J Sneakers Wit Smith Maat SqqWZA4d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat wit Sneakers Vrouwen 36 Zwart Nike U15q7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hip Hip Multicolor Multicolor Sneakers Sneakers Sneakers Multicolor Multicolor Sneakers Hip PwEnTCx4q

Onze specialisten

Maat 36 Vrouwen Zwart Sneakers wit Nike
Witte Elise Crombez Bays By Sneakers Hampton qPwaIn
Sneakers Vans Wmn Zwart Authentic 40 Maat Platform Dames rOq5rvw6
Keb Sky Touring Storm Jacket Down Dames Fjallraven Jas Night HdxPOnHwa
Zwart Vrouwen Maat 36 wit Nike Sneakers