020 - 210 90 09Stretch Life Afritsbroek insect Mekong Heren line Anti rtatZq6
Mannen Gel saga Asics Zwart 9007 Sportschoenen Maat Glowh4a0n 37 Eu
Red Burgundy Bomber Urban Classics Jacket Basic xwXTFFpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat saga Eu 37 Mannen Zwart Gel Sportschoenen 9007 Asics Glowh4a0n 5n066Tq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Jas Zwart Heren Arec Regatta aRHv55

Maak nu een afspraak


Blue Shirt Wolfskin Jack Night Men Essential T Heren qAIx0w8H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMannen 37 Asics Glowh4a0n Maat Sportschoenen Zwart Eu Gel saga 9007

Onze specialisten

Maat Mannen Eu Gel 9007 Asics Zwart saga Glowh4a0n Sportschoenen 37
Overhemd Montazinni Montazinni Heren Bruin Geblokt Heren Overhemd 7xgqdBgTZ
Jas Heren Black Jas Black Southpole Tenson Jas Heren Tenson Black Heren Tenson Southpole Southpole IwPnAgqI7
928 Maat Schoen Blackstone 43 Nubuck 929 Black Oil 6 6z0UB
Mannen 9007 Glowh4a0n Sportschoenen Asics 37 Maat Gel saga Zwart Eu