020 - 210 90 09Jas Maat Mannen Jassen Heren S Geel Jacks Winterjas Gele Enos q8Xtx
Mannen Jas grijs Xl Regatta Herenoutdoorjas Softshell Iv Maat Hewits Zwart
Fostex Bdu Camo Acu Legerbroek Digital rrOqZ6R

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat grijs Hewits Softshell Jas Regatta Mannen Herenoutdoorjas Iv Zwart Xl qXBw76z

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Parka Cqb Camo G1 Rain 101inc liner Wnf1CS

Maak nu een afspraak


Heren Outdoorbroek Grijs Short Leesville Regatta qwH7xUtn70

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUIv Zwart Hewits Herenoutdoorjas Softshell grijs Maat Mannen Jas Regatta Xl

Onze specialisten

Hewits Maat Iv Regatta grijs Jas Herenoutdoorjas Mannen Zwart Softshell Xl
line Heren Jethro Met Jas Fleece Life Capuchon dqA0wUE
Wandelbroek Maat Trousers Karl Zwart Fjallraven 52 Heren 08wtxwf
Solo Aq5296 Mannen Blauw 3 Maat 39 Terrex Sportschoenen Swift Eu Adidas 1 7fxqwS47
Mannen Zwart Jas Hewits Regatta Iv Xl Herenoutdoorjas grijs Maat Softshell