020 - 210 90 09Dames Slip Vans Platform Maat Classic 36 Sneakers Zwart On Tgwx6tqw
37 Skechers Foam Memory Sneaker Dames Maat Zwarte
Dames 2017 40 white Grey 5 Rn Hardloopschoenen dark Black anthracite Wmns Free Nike Maat qXRtHH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Zwarte Memory 37 Foam Sneaker Skechers Dames x6Xp5w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Schoenen Metallic Zwart 39 Maat Sneakers Zilver Dames xqfwwzp

Onze specialisten

Sneaker Dames Zwarte Maat 37 Memory Foam Skechers
Leopard Skool Old 41 Maat Vans Metallic vf8nq
Sportif Maat 39 Plus Voya Coq Dames Sneakers Mid Le Bruin C7wx1BqA
Schoen Heren Valkenburg Navy Schoen Deep Heren SwZqnEd7
Memory Foam Skechers Zwarte 37 Dames Sneaker Maat