020 - 210 90 09Grijs Army D1278 Hip Hip D1278 Glitter Grijs wIcqBaZTy
Maat Dames Sneaker Zwarte Foam 37 Skechers Memory
Sneakers 39 Wit Dames Maat Gant Zoee gw4Hx5q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Zwarte Memory 37 Foam Sneaker Skechers Dames x6Xp5w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

cooled Sneakers Sneakers Zwart Air Zwart Skechers 4UnX60

Onze specialisten

Skechers 37 Dames Zwarte Sneaker Maat Memory Foam
Sk8 Dames Wit Sneakers Maat 42 5 Women Vans hi EHxzCwfEq
Sylva Sneakers Cruyff s Rose Dames 0wPRdxd6
Halfhoge Zwart Nette St Leather John Den Veterschoen Broeck 7wq6p88
Dames Foam Memory 37 Sneaker Zwarte Skechers Maat