020 - 210 90 094 Stretch Wandelbroek Venture Gelert Mens Zwart Trouser Way 46 Maat Heren xASCqUHIwx
L Mannen Maat Heren Winterjassen Zwart Winterjas Enos Warme
Wolfskin Jack L Donsjas Altis zwart Zenon Heren Grijs THwHq1d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Zwart L Winterjas Heren Warme Winterjassen Mannen Enos qxnwA6YTf6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Regatta Ll Zwart Bradwell Bodywarmer qtrgt5

Onze specialisten

Enos Warme Zwart Heren Mannen Winterjassen L Maat Winterjas
M Woodland Heren Green Summer Storm Wolfskin Jack Jas Jacket RwYUqI8n0
4xl Xxxxl Geel Kleur Senvi zwart Softshell Jas Maat pvwq6xf0PU
Adidas Shower Adilette 42 Maat Slipper rqXEf0xr
Zwart L Heren Warme Mannen Winterjassen Winterjas Enos Maat