020 - 210 90 09Reebok 36 Sneakers Wit Dames Sushi Maat rqSWqF08n
Puma Maat 5 Vikky White Silver Dames 37 Black Sneakers V2
41 Sneakers Maat Dames Impact Knights Laag British Grijs txq0UPww8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Vikky Dames Black Puma 37 Silver White Sneakers 5 V2 C0HcavqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Foam Memory Zwarte Sneaker Skechers Dames Chunky Maat 37 qaXWgS

Maak nu een afspraak


Maat 40 Dames Fila Sneaker Roze q6a1twAC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Black 37 Vikky Maat V2 White 5 Silver Puma Dames

Onze specialisten

Silver Puma White V2 Sneakers Black Vikky 5 Maat 37 Dames
white blue 5 Vintage Saucony 37 Dames Jazz Sneakers Original Maat Grey gxYvqw140
Kappa 38 Maat 2 W Dames Lortis nqprwpxWB
L Maat Jas Softshell Kleur zwart Senvi Paars Uxwf8RPPYq
V2 Black Vikky Puma 37 Maat Dames Silver Sneakers White 5