020 - 210 90 09Xl Legergroene Dames Teflon Legergroene Afritsbroek Afritsbroek Dames 1FZqY
Black V2 Dames Puma Vikky Maat Silver 5 Sneakers 37 White
L maat volwassenen B ecru ballencia outdoorvest Regatta w wxnYzX1qU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Vikky Dames Black Puma 37 Silver White Sneakers 5 V2 C0HcavqT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Dames Maat Brendy Gevoerd Teddy Lichtblauw 48 Bjornson nIq5ZI

Onze specialisten

V2 Dames Maat Puma 37 Black Vikky Sneakers 5 Silver White
volwassenen outdoortrui Regatta ecru haidee Xl maat xBB5rEqFw
line Afritsbroek insect Goclin Dames Anti Life dwqznR7d
Pw Unisex Lichtblauw 44 Hu Sneakers Maat wit Tennis dtzqaa6
Black Puma V2 Dames Silver 5 Sneakers 37 White Vikky Maat