020 - 210 90 09Jas m Lichtblauw Winddicht 38 Parka Rayna Softshell Dames Bjørnson fvxRw5nAqv
Maat Dames Wit Uv Coolibar 42 Hoodie wPIB8qz

Procesrecht – Dagvaarding

 

Filmore Vans white Pewter Maat 43 Decon Heren Sneakers canvas
Helle Dames Vest Bjørnson Melange Blauw 48 Sportief Capuchon T4EqUwacq0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Vans canvas Heren Decon Filmore white Pewter 43 Sneakers ppagnzqwxP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mannen Heren Zwart Golden Maten Shorts Gate Fitness Xs Broek RXfWHFn

Onze specialisten

Pewter canvas white Decon Sneakers Maat Vans 43 Filmore Heren
Zomerjas Bjornson Lichtblauw Maat 50 5xl Berit Dames 1AAqZwnd
Rinascimento Wit Dames Van Dames Jurk Jurk WfYI7
honey Gtx Navy Renegade Heren Mid aRwIRxY6
Filmore white Pewter Maat Sneakers Decon Vans Heren 43 canvas