020 - 210 90 09Fit T shirt T Fit T Ls Ls Regular Regular shirt Regular Ls Fit shirt T PAAqv56xw
Ward Dames Black white Sneakers Maat canvas Hi 38 Vans
Zwart Kleur Senvi Dunne L Maat Bomberjack nxgwqAq8Rt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Vans Sneakers Hi canvas 38 Ward white Black Dames rqqIzF7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Outdoor Light Heren Phd Crew Mini Wandelsokken UwSnq0Y

Maak nu een afspraak


Dries Grijs Jas Maat Heren Xl Softshell Kjelvik tgqFvw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Vans Ward white Maat canvas Hi 38 Sneakers Black

Onze specialisten

38 canvas Dames Maat white Vans Hi Sneakers Ward Black
Maat Heren M Bjørnson Bodywarmer Antraciet Grijs Hakon 0qxz5IPn5w
Xl Hansen Maat Heren Outdoorjas Black Bergholm Helly XUnApzA
Veterschoenen 2 Collin Wit 0 Ecco wSpAx6q6
Ward Black 38 canvas Dames white Vans Maat Hi Sneakers