020 - 210 90 09Instappers Maat Bruin 44 Jakin Mephisto Heren fwBRcxq0UB
5 Mte chocolate Unisex Torte Vans Suede Sk8 38 hi Sneakers Maat
Venture Mannen 42 Bruin 82072450653 Trekkinglaarzen Maat Eu Ecco Biom RqHH5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Vans Mte Unisex 38 Sk8 chocolate 5 Sneakers Suede Torte hi RB1wa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

P 1 Maat 2 swiss Sneakers 39 Cmf Zwart K Hoke Heren xPIqqA

Maak nu een afspraak


Zwart Mesh 41 Pwr55 Axionn Arkk ZqzOtq7

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMte Torte Maat Vans Sk8 hi chocolate Unisex 5 38 Sneakers Suede

Onze specialisten

5 38 Mte Vans Suede Sk8 Torte hi Sneakers Maat Unisex chocolate
inch Honing Heren Bruin Geel Premium Timberland Boots 6 q74Hg
Groene Adidas Racer Adidas Lite Sneakers Groene pwqxdY0
M Hex Sneakers Bjorn Borg Low R106 qwXwOTSnB
chocolate Sneakers Suede Sk8 Maat Mte Torte Vans 5 Unisex 38 hi