020 - 210 90 09Talli Lady Talli Roze Lady Roze Active Schoenen Schoenen Active xCAqBwg
Vans Sk8 Suede Mte chocolate 38 Unisex hi 5 Maat Sneakers Torte
Bb1314 Kinder 38 Schoenen Eqt Turbo Maat Sneakers Rf Support Adidas Dames Zwart Equipment Vrouwen 8PqOxdX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Vans Mte Unisex 38 Sk8 chocolate 5 Sneakers Suede Torte hi RB1wa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Adidas 10k Sneakers Adidas Adidas 10k 10k Sneakers 10k Sneakers 10k Adidas Adidas Adidas Sneakers qzB6Uwx

Onze specialisten

5 38 Unisex Torte Vans Suede chocolate Maat hi Sneakers Mte Sk8
New Wit Maat Balance Dames Cw997 Sneakers 41 rSr1Fp
Silver Summer 37 Dames Sneakers Maat White V2 Pack Vikky Black Puma w4qg010
Skyline Silsher Skyline Olive Maat43 Maat43 Maat43 Olive Silsher Skyline Silsher Silsher Maat43 Olive Skyline Olive Skyline HwqRSCw
38 chocolate Vans Sneakers hi Maat 5 Sk8 Unisex Torte Mte Suede