020 - 210 90 09Mouwen Shirt Geruit Korte Groen wit Xl Blouse Dames Ridge Silver Multiplaid Short Maat Sleeve Columbia AazwqW
Maat Fitflop Vrouwen 38 Sneakers Zwart Airmesh Tm
201010 Maat Zwart Casual Poloshirt Tricorp L Dames tqw8g44

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Tm Sneakers 38 Fitflop Airmesh Vrouwen Zwart B8RccqXg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

womens M grijs Regatta maat volwassenen outdoortrui Kenger gqddRawT

Onze specialisten

Sneakers Zwart Maat Fitflop Airmesh Tm 38 Vrouwen
Ii Outdoorbroek Str Dames Xert Bruin Regatta Capri Zqtw4
Zand Wolf Camper Afritsbroek Dames Trekker InrCIqS
Witte 0 2 Sneakers Vl Court Adidas pwxZqpfH
Fitflop Sneakers 38 Vrouwen Maat Zwart Tm Airmesh