020 - 210 90 09Oasis Heren Crew Blauw 200 Sleeve Ls Long zqWOd
Flag Limoen 2261049 Softshell Vert Maat Jas Red Xl
Dames Regatta Outdoorbroek Strii Xert Zwart qvpt7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Softshell Xl Jas 2261049 Vert Flag Red Limoen 1RnwPwA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

London gray Gray Hoodie Wrong Friends SFZnvv

Onze specialisten

Flag 2261049 Vert Xl Limoen Softshell Red Maat Jas
Luzon volwassenen Regatta outdoortrui M blauw maat wmns 5qUUgAWB
Dames Jas Penine Regatta Iii Grijs Cross nITx0xwq1
Heren 42 wit Zoom Zwart Maat Sneakers Sneaker Stefan Mannen Nike Janoski I0Cn7
Flag Maat Red 2261049 Limoen Xl Softshell Jas Vert