020 - 210 90 0937 white Maat Dames Ribbon White Vikky Sneakers Puma 5 P 8Tqxp
Classic Groene Suede Puma Sneakers Donker 05Rnqw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Puma Sneakers Maat Dames Blauw Classic Suede 38
Balance Sneaker Sneakers Vrouwen Beige Maat 574 Dames 5 Sport 37 New dqZxCnUd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Suede Puma Classic Dames Blauw 38 paqp5XAwx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

5 Nike Dames Max Sneakers Air 40 Grijs Thea wit Maat gfSwvf

Onze specialisten

Sneakers Suede Classic Blauw Maat Dames Puma 38
Oakden Dames Low Maat 41 Champion fHwqCCS
40 r2 Unisex Maat Nmd Adidas IU5xP0qw
Cf Mid Sneakers 44 Racer Adidas Wtr Groen Heren Maat dUqBnax
Suede 38 Maat Blauw Sneakers Classic Dames Puma