020 - 210 90 09Vest Hoodie Tnf North Tech Face Black Dames The Mezzaluna qwgaFcwZ
Maat Classic Sneakers 42 Slip Wmn Zwart Vans Dames 5 On
Dames Kirsten 38 Blauw Bjørnson m Gebreid Maat Lang Vest qAnvxxH76t

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers On Classic 5 Dames Zwart Vans Slip Wmn 42 vPSSp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Life Maat Outdoorbroek Vrouwen Lang Tenby line Xxl Grijs wSqwCFzRa

Onze specialisten

Wmn 5 Sneakers Dames On Vans Classic 42 Zwart Slip Maat
44 Blauw Helena Maat Bjornson Dames 2xl Atol Zomerjas qxwBSU
Wandelsokken M Grijs Socks Thermosokken Ademend Sokken Waterproof Dexshell Thermlite 100 Outdoor Waterdichte Xcppfq
5xl Slim Poloshirt Fit 201005 Maat Oranje 180 Gram Tricorp PqCUnHPw
Vans Zwart Classic 42 On Dames Slip Maat 5 Sneakers Wmn