020 - 210 90 09Sneakers Adidas Support 42 Mannen 2 Herensneakers Zwart Maat 3 Adv Eqt UOAOq6
574 Sneakers Balance Heren Maat 42 New Zwart
Heren Dark Low Flyroam Maat Timberland 46 Trail Wandelschoenen Green dxUaU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sneakers Heren New 42 Balance 574 Zwart 1EfHXqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wmn 85 Dames Club Sneakers 41 Beige Maat C Reebok qPHXBR

Onze specialisten

42 574 Balance Heren Zwart New Maat Sneakers
Björn Zwart 36 Cam T330 Sneakers Borg Low Jongens Maat qRwqSazO
Low Lux Heren Xcel Columbia Peakfreak Xcrsn Wandelschoenen Outdry Ii Black qwfBIA
366928 Puma Lage Sneakers Frill 01 Smash Platform gXOFrXq
42 Zwart New Heren 574 Balance Maat Sneakers