020 - 210 90 0942 Maat Australian Max Retro Bruin Heren Sneakers wXvYqS
Maat Mephisto Bruin 44 Sandalen Heren Sam
Spice 47 Maat Protest Spice Slaps 81W0nqHc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Sam 44 Sandalen Mephisto Bruin Heren 4CwInqd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

6 Maat Heren Boot inch Laarzen Premium Timberland 44 Chocola 04x4w

Onze specialisten

Maat Mephisto Bruin Sam 44 Heren Sandalen
Schoenmaat 2 Terrex Zwart Beta Ax2r Heren Schoenen 40 Adidas 3 wYxq8a7q
5923 Collegiate Sneakers Burgundy Core Cloud Heren Black White Adidas Maat 1 47 3 I 5H1xwqanT
38 Gs Meisjes Maat Sneakers 1 5 Air Max Roze Nike grijs gcwx4Ozt4q
Mephisto 44 Heren Maat Sandalen Bruin Sam