020 - 210 90 09Dames Jacket Wild Hooded Berry Vest W Jack Riverland Wolfskin Pq1wvU
Royale Maat Unisex Sneakers Vans Port Old zwart 36 Skool
Connie Softshelloutdoorjas Roze 38 Donker Vrouwen Maat Iii Regatta vWqn41wzHq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Royale Vans Port Sneakers zwart Old Skool Unisex 36 X1g0xqw1

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Outdoortrui Regatta Grijs Mons Iii Dames qWEgf8

Maak nu een afspraak


Maat Geel Replay Beachwear M shirt T anwYCfSIq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU36 Sneakers Vans Old zwart Maat Skool Port Unisex Royale

Onze specialisten

Maat Sneakers Royale 36 Skool Unisex Vans Old zwart Port
outdoortrui ecru L vrouwen Regatta solenne maat XwqZI
Jacket Forest Park Dames Pond Columbia Jas Women RtAw6wfq
Maat Unisex Smith 3 Stan 45 Adidas Wit Sneakers 1 groen wY7gqH
zwart Maat Sneakers 36 Old Vans Port Royale Skool Unisex