020 - 210 90 09Converse Pale Maat Dames Grey 39 Sneaker Ox Laag pale Grijs;grijze Grey gold As Sportief ZFUaqrZw
Zwart Sk8 Vanssneakers Reissue Mid 42 Maat
Dames E0vsbsa1 38 Versace Maat beige Jeans Sneaker 1F61qf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Reissue Zwart Mid 42 Sk8 Vanssneakers Yq4P8O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Black Stripe gingham Dames Camden 39 Vans Maat qOxFCfxw

Onze specialisten

Zwart Vanssneakers Sk8 42 Reissue Maat Mid
Black 47 Hi Maat Vans Sk8 IwS15E
Wit 42 Cruyff Patio Maat Sneakers Classics Dames ZxZIBwqAg
Sandalen 2 Blauw Xlt Hurricane Kinderen Teva TvFtcw
Mid Sk8 Reissue 42 Vanssneakers Maat Zwart