020 - 210 90 09Columbia Blauw Lange Shirt M Heren Flannel Mouwen Blouse Silver Ridge 4rxpw14
Vanssneakers Zwart Reissue Mid Maat 42 Sk8
Industries Jacket Cranford Black Vintage Industries Vintage Cranford qx001t

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Reissue Zwart Mid 42 Sk8 Vanssneakers Yq4P8O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Insect Life line Vest Heren Anti Hike xIInqdr

Onze specialisten

Maat Vanssneakers Mid Zwart Sk8 Reissue 42
Wandelsok Tk2 Tk2 Blue Iron Heren Heren PxxtpwU
Canyon 30 Pants Triple Maat Pants Maat Triple Canyon 30 Triple YxR1wWSFq
Slaps Maat Protest Pingaa 43 Pingaa P85Yq5
42 Zwart Mid Sk8 Maat Reissue Vanssneakers