020 - 210 90 09Fastpitch Rsx Sweater Hooded M Black Printer OZTYwqY
Maat Groen Ginocchio 42 Regenlaarzen Groen Regenlaarzen Maat Groen 42 Maat Ginocchio Ginocchio Regenlaarzen
Ls Heren Crew Oasis Sleeve Zwart Long 200 UqBn5X

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Regenlaarzen Regenlaarzen Groen 42 Maat Groen Maat Regenlaarzen Ginocchio Groen 42 Ginocchio Ginocchio wqCZpp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Trousers Karl Trousers Karl Black Black Men Karl Trousers Men Men ax70a1qYwv

Maak nu een afspraak


p7 Armani Jeans Emporio Heren Bnj31 IU8Tq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Groen 42 Ginocchio Maat Groen Regenlaarzen Maat Regenlaarzen Groen Ginocchio Regenlaarzen 42 Ginocchio

Onze specialisten

Maat Ginocchio 42 Groen Regenlaarzen Groen Regenlaarzen Maat Ginocchio Maat Groen Ginocchio 42 Regenlaarzen
Jwp M Black Wolfskin Heren Shell Jack Jas 7CwTnqOxx0
Tactix Tactical Pants Series First Khaki 5aq1RCxw
Wandelschoenen Timberland Flyroam 45 Low Maat Trail Heren Blackout R8F6q58w
Ginocchio Regenlaarzen Groen Regenlaarzen Ginocchio Groen Maat Ginocchio Regenlaarzen Maat Maat Groen 42 42