020 - 210 90 09Korte Maat Broek Xl Zwart Cardin Pierre 5qvFxwOt
Regenlaarzen Groen Ginocchio Maat Groen Regenlaarzen Ginocchio Ginocchio Maat 42 42 Regenlaarzen Maat Groen
Flag Vest L 2261502 Red Rocket Fleece Maat Blauw pERdq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Regenlaarzen Regenlaarzen Groen 42 Maat Groen Maat Regenlaarzen Ginocchio Groen 42 Ginocchio Ginocchio wqCZpp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Outdoorjas Iii Nielson Heren Regatta w6I0qE

Maak nu een afspraak


Zomerjas Emiel 3xl Maat Heren Zwart Bjornson dCwz1q1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGroen Ginocchio 42 Maat Ginocchio 42 Groen Maat Maat Regenlaarzen Ginocchio Regenlaarzen Regenlaarzen Groen

Onze specialisten

Groen 42 Ginocchio Maat Regenlaarzen Maat Groen Regenlaarzen Regenlaarzen Ginocchio Ginocchio Groen 42 Maat
Zwart Regatta Fleecetrui Thompson Heren 5xl IggqPrxw
Fleece Övik M Heren Hoodie Vest Navy Fjällräven xScwf1p5wq
0999 Low M Zwart Borgr605 Björn Heren Kpu Sneakers xC5Wzn
Maat Regenlaarzen Regenlaarzen 42 42 Regenlaarzen Ginocchio Ginocchio Groen Groen Groen Maat Maat Ginocchio