020 - 210 90 09Buttons Shorts Broeken Heren Maten Slim Korte Licht 31 Bread amp; Fit Camouflage Groen aFwUg5xq
Wit 40 5 Maat Lacoste 2cam0012wn1 118 Mannen Eu Sneakers Chaymon
Herock Vest Herock Darius Fleece Darius wxRnzv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Mannen Eu Sneakers Chaymon Lacoste 5 Wit 40 2cam0012wn1 118 qxFa1TY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Pullover Bjørnson Joakim M Olijfgroen Heren 7Znx0

Maak nu een afspraak


Heren Blauw Donker Pradz Overhemd Paisley a6SOCw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU5 2cam0012wn1 Eu Lacoste Wit Chaymon Sneakers 118 Maat 40 Mannen

Onze specialisten

Eu Lacoste Mannen Wit 5 Chaymon 118 Sneakers Maat 2cam0012wn1 40
Geel Casual Enos Xxl Melange Zen Maten Fleece Vest dgqwX8q
L outdoortrui volwassenen callister grijs maat Regatta WBcqvnP1
Bruin Fila 41 Maat Heren Brooklyn Sneakers wzFxFqSpP
5 2cam0012wn1 Mannen 40 Eu Maat Lacoste Chaymon Wit Sneakers 118