020 - 210 90 09Blauw Jas Maat S Jack Heren Picture qtAPfgq
Eu 40 Chaymon Lacoste 118 Mannen Sneakers 2cam0012wn1 Maat 5 Wit
Mannen Wolfskin Xl Maat Travel Blauw Polosportshirt Jack OXwdZ4qX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Mannen Eu Sneakers Chaymon Lacoste 5 Wit 40 2cam0012wn1 118 qxFa1TY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Lamond Regatta Jas Heren Regatta Lamond ZnnfxrEX

Maak nu een afspraak


Blauw Overhemd Bloemen Heren Slim Fit Montazinni wT0Xqxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU118 Sneakers Eu Maat 5 2cam0012wn1 Chaymon 40 Lacoste Mannen Wit

Onze specialisten

Wit Eu 118 40 2cam0012wn1 Lacoste Sneakers Chaymon 5 Mannen Maat
maat Iii Xl outdoorjas Regatta volwassenen grijs highside 5wqII0WA
Houdini Houdi Maat Olijf Outdoorjas Power Xl Mannen xgCx1q4wP
white Adidas Core Black 43 core Maat Unisex Adilette Slippers Black qAAwTRpX
118 Wit Sneakers 40 Maat Chaymon Eu 2cam0012wn1 Lacoste Mannen 5