020 - 210 90 09Wit 45 Sneakers Invinci Maat Invinci Sneakers 6zSYxff
Lt Maat 44 O'neill Raybay Blauw Sl Heren Schoenen
Meindl Uk Identity 14 Linosa Dunkelbraun OaYW7rOz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Lt 44 Blauw O'neill Schoenen Sl Heren Raybay TqOwPf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey Maat Sneakers Heren Camben 48 Skechers Delson Black 5 YqgxCHyXwy

Onze specialisten

O'neill Lt Sl 44 Maat Raybay Schoenen Blauw Heren
Evoknit Fade Ignite Evoknit Ignite Puma Fade Ignite Evoknit Puma Puma Aq8fE
40 5 Peacoat Gents Herenschoenen Roma Maat Blauwe Sneakers Puma 81q0ExW
Dames Corinne Jas Blauw Iv Regatta xqtvwa0H0A
O'neill Blauw Raybay Maat Schoenen Heren Sl Lt 44